Testen. Leren. Excel.
  
Gebruikersnaam Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
        

FAQs

Is deze Excel with Business cursus voor mij bedoeld?
De cursus is geschreven met de meerderheid van Excel gebruikers in gedachten en kan mensen met weinig ervaring een hoge mate van vaardigheid bijbrengen. We beginnen met 2 ‘pre-syllabus’ hoofdstukken waarbij er van geen enkele voorkennis wordt uitgegaan en gaan door tot het zeer geavanceerde niveau van Macro’s, VBA en PowerPivots. We raden je aan om onze syllabus pagina te bekijken om te zien of deze cursus aansluit bij wat je zoekt.

Hoe lang kan ik gebruiken maken van de cursus?
Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van al het cursusmateriaal en dit 12 maanden lang vanaf het moment dat je je online registreert.

Hoe wordt het materiaal van de cursus aangeleverd?
Al onze diensten worden online via onze website aangeboden. Je krijgt toegang tot de Excel with Business cursus via jouw persoonlijke mijnEwB account die voor je geopend wordt na betaling. Het cursus materiaal komt in 3 basisvormen:

  • tekst documenten als handboek voor je om te lezen en raadplegen;
  • online video’s die per onderwerp laten zien hoe daaraan gerelateerde problemen opgelost kunnen worden;
  • down te loaden Excel oefeningen om toe te passen wat je hebt geleerd. Dit allesomvattende, efficiënte en compacte leersysteem reikt je de Excel vaardigheden aan die jij nodig hebt om goed te kunnen werken.

Welke software/hardware is er nodig om de cursus te kunnen volgen?
De cursus tekst documenten en video’s van de EwB cursussen kunnen gebruikt worden dmv gratis software wat op de meeste computers al geïnstalleerd zal zijn (bij gangbaar internet gebruik). Mocht je deze gratis software nog niet geïnstalleerd hebben op jouw computer, dan kan de installatie stappenplan in ons support gedeelte je daarbij makkelijk helpen.
Voor het lezen van de documenten en het bekijken van de video’s zijn de gratis software programma’s voldoende. Echter, om de oefeningen vereisen wel het gebruik van Excel. Dus zonder Excel zul je wel kunnen leren over Excel, alleen niet er mee kunnen oefenen.
Als je nog niet Excel geïnstalleerd hebt en je zou de praktijk oefeningen graag willen uitproberen, klik dan hier voor een gratis proeftest van Office (waar Excel onderdeel vanuit maakt) voor PC en hier voor Mac.

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?
Er staat je meer dan 100 uur aan leermateriaal ter beschikking, maar dankzij de diagnostiek is het mogelijk om in slechts 12 uur aan toegewijd studeren en oefenen uit de cursus te halen wat jij nodig hebt.

Kan ik het materiaal uitprinten voor eigen gebruik en/of offline lezen?
Ja, al ons materiaal wordt je ook offline beschikbaar gesteld dmv PDF downloads. Het is echter niet toegestaan om dit materiaal vervolgens te distribueren aan derden (zie onze gebruiksvoorwaarden).

Krijg ik na afloop een certificaat?
Ja. Na het doorlopen van alle 18 hoofdstukken ontvang je een certificaat van voltooiing.

Hoe kan ik mijn vorderingen in Excel bijhouden naar aanleiding van doorlopen van de verschillende hoofdstukken?
De Excel oefeningen variëren in moeilijkheid. Nadat je een hoofdstuk voltooid hebt, ben je in staat om de daarbij behorende oefening(en) succesvol uit te voeren en beheers je dat specifieke onderdeel. Je kunt ook bij je collega’s verifiëren hoe jouw algemene kennis en kundige van Excel nu is.

Wat wordt er behandeld?
Het Excel Dashboard, Basis navigeren en bewerken, Excel aanpassen. Bestandsbeheer, Gegevens koppelen, Delen en beveiligen, Als Excel vastloopt, Bewerken, Beeldweergaven, Groeperen, Celverwijzingen, Gegevensvalidatie, Sorteren en Filteren, Datum en Tijdfuncties, Tekstfuncties, Zoek- en Verwijzingsfuncties, Logische & Informatie functies en operatoren, Gedefinieerde namen, Macro’s, Wiskundige functies, Gegevens samenvatten, Draaitabellen, Formules controleren, De Wat-als analyse, Modelleringsprincipes, Modellering in Excel, Celopmaak, Getalopmaak, Voorwaardelijke opmaak, Grafieken en diagrammen, Controleren, Pagina en Afdrukinstellingen.

Zijn er nog andere cursussen die verder gaan dan de Excel with Business cursus als ik door wil gaan met leren?
Ja, die zijn er. Deze cursus brengt de deelnemer naar het vaardigheidsniveau dat hij/zij met gemak en vertrouwen gebruik kan maken van de meeste functionaliteit. Er is ook een Excel cursus voor gevorderden. Deze cursus is nog niet beschikbaar in het Nederlands (alleen nog in het Engels). Zodra de Nederlandse vertaling uit is, zullen we je hierover per email berichten.

Is jullie betalingssysteem veilig?
Ja. We maken gebruik van PayPal; ’s werelds meest gebruikte en meest veilige online betalingssysteem.

Is er nog meer ondersteuning beschikbaar?
Onze handboeken, video’s en oefeningen zijn met veel zorg samengesteld. Het kan gebeuren dat er iets voor jou in ontbreekt of dat je ergens specifiek mee vastloopt, in dat geval: stuur ons een bericht*. Houd er rekening mee dat de meeste vragen van gebruikers al op onze FAQ- en Hulppagina's* behandeld worden, dus kijk daar eerst eens.

*Onze excuses voor het feit dat het hulpscherm op dit moment alleen in het Engels beschikbaar is.

Kan ik korting krijgen als ik in het groot afneem?
Als je de Advanced Excel with Business cursus in het groot wilt afnemen, dan kunnen we je korting bieden. Laat ons jouw bestelling verzoek weten via sales@excelwithbusiness.com.

Gebruikersnaam vergeten?
Klik hier om jouw gebruikersnaam opnieuw toegezonden te krijgen.

Wachtwoord vergeten?
Klik hier om jouw wachtwoord opnieuw toegezonden te krijgen.

Wat kan ik doen als ik een probleem heb met mijn voucher?
Als je onze hulp nodig hebt met jouw voucher, sluit dan de voucher bij of voeg het toe aan de email zodat we je sneller van dienst kunnen zijn.

Hoe komt het dat jullie gebruik kunnen maken van de Mircosoft handelsmerken op jullie site?
Excel, Word, PowerPoint en Office zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation en worden gebruikt met toestemming van Microsoft.

Hoe vaak kan ik de EwB test maken?
Je kunt de EwB test twee keer maken. We adviseren je om de test één keer te maken helemaal aan het begin van het leerproces, zodat je ziet waar je op dat moment bent. Daarna, als je aan de slag bent gegaan met het meeste/alles van de cursus, dan is het handig om de test voor een tweede keer te maken om te zien hoeveel vorderingen je gemaakt hebt. Er zijn maar erg weinig andere cursussen die je een objectieve en wetenschappelijke meetlat bieden om te zien hoe jouw vaardigheid gegroeid is.