toiletmarkt-logo

Meer informatie over de vlakspoel toilet

Vlakspel toilet? Wil jij alles weten over de wc? Dan is dit het juiste artikel om te lezen. Het woord wc komt af van het Engelse woord watercloset wat letterlijk waterkast betekent. Hier bedoelen ze mee dat er water in de kast wordt opgeslagen om doorgespoeld te worden. Het woord wc heeft tegenwoordig veel andere benamingen. Andere benamingen zijn, toilet, wc pot of toiletpot.  

Kopen

Het kiezen van een wc kan erg lastig zijn. Er zijn veel opties in kleur, maat, materiaal, type en de prijs. Het is handig als je een goed overzicht hebt zodat jij kan kijken wat jij het beste vind. Wc’s zijn er in veel soorten en maten. We zijn al lang bekend met de staande toiletten. Maar tegenwoordig komen er steeds meer wandclosets. Je kunt ze ook kopen als toiletset. Een wandcloset is handig omdat hij hangt aan de muur hierdoor komen er geen vieze hoekjes achter de wc en is het makkelijk schoon te maken. Bij een wandcloset wordt alles via de mur gedaan en bij een staande toilet gaat alles via de grond.

Materiaal

Wc’s worden gemaakt van keramiek. Dit materiaal is erg sterk, hard en slijtvast. Dankzij de extra glazuurlagen die op de wc potten worden toegebracht zijn ze supersterk en bijna onverwoestbaar. Als je kijkt naar de kwaliteit zijn wc’s het best. Keramiek is een duurzaam materiaal waarmee je jaren vooruit kan. De witte kleur is stijlvast, dit maakt het dus makkelijk om een wc pot te combineren met andere items.