Wanneer mag je niet doorrijden met schade?

Wanneer de schade van jouw auto te erg is en het een WOK krijgt dan mag je zeker niet verder rijden, want dan is dit verboden. In de rest van de gevallen mag dit wel. 

Naar de sloperij

Heb je een auto die helaas niet meer door de keuring is gekomen? Zoek een goede sloperij om de auto in te leveren. Maar hoe weet je nou zeker dat je bij een goede sloperij terecht komt. In dit artikel leggen wij je uit hoe je zeker weet dat jouw auto veilig wordt gesloopt. 

Zoeken naar de juiste sloperij reviews

Wanneer je auto kapot is en je wilt hem laten repareren moet je naar een autogarage.

Het kan zijn dat de auto als total loss wordt verklaard of dat de kosten van de reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto. In zo’n geval kan je terecht bij een sloperij. Maar een goede autosloperij zoeken is niet altijd even makkelijk. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat het bedrijf erkent is door RWD. Alleen als het bedrijf erkent is weet je zeker dat de auto ook van jouw naam afgeschreven wordt. Vervolgens kan je ook nog gaan kijken hoe mensen het bedrijf ervaren hebben. Is het personeel klantvriendelijk? Zijn de reviews goed? En bieden ze nog bepaalde dingen aan zoals: De auto bij je eigen huis laten ophalen. Je kunt dus heel gemakkelijk weten of het een goed bedrijf is. 

Wat doet de sloperij met jouw auto

Een sloperij zorgt er voor dat je auto wordt opgegeven voor demontage bij het RDW. Dit houd in dat de auto van jouw naam afgeschreven wordt. Wanneer de papieren geregeld zijn gaat de sloperij gelijk van start. Het eerste wat ze gaan doen is de auto demonteren. Demonteren houd in dat alle vloeistoffen uit de auto gehaald. Deze kunnen namelijk erg gevaarlijk zijn. Hierna worden alle onderdelen uit de auto verwijderd. Deze worden grondig schoongemaakt en daarna kunnen de onderdelen verkocht worden. Vaak zijn deze onderdelen heel erg veel geld waard omdat veel mensen dit soort onderdelen zoeken. Je kan hier dus ook een best hoge prijs voor vragen. Als de auto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij wordt de auto naar een shredder gebracht. Hier wordt het afval verwerkt voor nieuwe producten. 

Wat is een sloopauto? 

Als je veel met een auto rijd weet je vast dat er veel schade op een auto kan komen door bijvoorbeeld een ongeluk. Vaak is de schade best klein, maar soms kan het zijn dat er te veel schade is en de auto niet meer door de keuring mag. Op zo’n moment kan je het een sloopauto noemen. Als je een sloopauto hebt kan je hem daarna naar een sloperij brengen.