stemmenbureau

Wat is een stemmenbureau?

Een echt stemmenbureau doet al het werk dat je zelf niet zou willen doen. Je hebt misschien gezien dat er letterlijk duizenden stemmen online beschikbaar zijn voor een voice-over, maar welke van deze stemmen levert nog kwaliteit, is op afstand leverbaar en werkt ook nog eens snel? Dat is waar de gepassioneerde stemcasting begint. Een stembureau heeft hier al veel beluisterd, afspraken gemaakt en als ze het goed met elkaar konden vinden, zijn ze samen in stemmenbusiness gegaan. Kortom, dit is een tijdrovend werk wat gewaardeerd wordt. Zo kies je altijd zonder gedoe uit de beste stemmen. De taken van een stemmenbureau zijn groot. Je hebt dan ook een flexibele voice-over nodig. Dit is precies waar de voice-agency dan ook op cast.

stemmenbureau

Waarom kiezen voor een stembureau?

Elke dag kloppen professionele stemacteurs bij een stembureau aan. Stemmen die je misschien nooit zelf hebt ontdekt. Bijvoorbeeld omdat ze geen website hebben en dus niet op het internet staan. Ook wordt er regelmatig gesproken met stemacteurs die meer willen nasynchroniseren. Dit kunnen ook uitstekende stemacteurs zijn. Een stembureau biedt dus ook een platform voor geweldige nieuwe stemmen. Een stembureau is zowel actief als selectief in hun stemselectie. Het belangrijkste is dat een goede stem een goede stem is. Daarbij heeft een stemmenbureau niet altijd een balans nodig. Een goed stembureau heeft een boeiende mix van bekende en nieuwe commerciële stemmen. Lionel Messi, Rafael Nadal en Max Verstappen moesten toch ook ergens beginnen?

Een stemacteur worden

Een stembureau werkt met zowel stemacteurs als voice-overs. Wat het verschil tussen deze twee functies is, wordt verder in deze alinea uitgelegd. Je kunt je laten inschrijven om je stem te laten zien op dit platform. Het aanmelden gebeurt niet door het invullen van een formulier. Een stem levert zijn diensten meestal door een demo van zijn stem in te dienen. Een stembureau werkt alleen met stemmen van thuisstudio’s. De reden waarom een thuisstudio belangrijk is, is omdat een stemmenbureau snel wilt kunnen leveren. Dit kan gebeuren als de stemmen hun eigen autobestanden voorbewerken en vanuit huis aanleveren. Natuurlijk kan een stembureau ook de voice-over tarieven laag houden. Heb je een demo en een thuisstudio, dan wordt deze natuurlijk graag gehoord. Je kunt je demo altijd naar een mailadres sturen.

Auditie doen

Bij een stembureau kun je zorgeloos auditie doen. Je hoeft niet naar het kantoor toe te komen. Eigenlijk komt een inschrijving het meeste voor. Dien je demomateriaal in voor je auditie. Hiervoor moet je eerst een auditiedemo doen. Het klinkt moeilijker, want als je al iets hebt opgenomen, kun je het opsturen naar een stemmenbureau. Voor je auditiedemo: Lever liever twee demo’s van 30 seconden in dan één demo van twee minuten. Als je nog geen demo hebt, dan heb je waarschijnlijk nog geen thuisstudio. Toevoeging aan het online stemprofiel van een stembureau is echter wel een van de voorwaarden. Ook lees je in het eerder genoemde alinea welke professionele apparatuur je nodig moet hebben.